Democratic
Institutions

Read more

Democratic
Society

Read more

Instagram

🗣️ Ivana Mihajlović @ivmihajlovic07 sindikalizmom se bavi sedamnaest godina. Za “Naše bivše” govori o položaju radnica i radnika u Crnoj Gori i ukazuje na prednosti i ograničenja savremenog sindikalnog pokreta te pruža uvid u položaj žena u sindikatu. @usscg 

✍🏼 Kompletan intervju je dostupan na linku u opisu profila.
Gdje su potencijalni izazovi? Šta su sledeći koraci? 👉🏼 Sjednica Odbora za evropske integracije biti održana 23. jula, a poziv da prisustvuju upućen i ministarki evropskih poslova, Maidi Gorčević i glavnom pregovaraču Crne Gore sa EU, Predragu Zenoviću.

Podkast “Crna Gora #28do28 - je li evropska budućnost nadohvat ruke?” je dostupan na našem YouTube kanalu! 

#me4eu @evropska_kuca @cedem__ @ministarstvojavneuprave @pg_citizen
@jomarovic 🗣️ “…Moramo voditi računa da nijedno poglavlje ne bude zanemareno, već da na godišnjem nivou, u svakom poglavlju, ispunimo određena mjerila i da to bude verifikovano od strane Evropske komisije. Moramo u dogovoru sa Evropskom komisijom da izradimo našu mapu puta koja će jasno, po godinama, reći šta mi ispunjavamo…”

📺 26. epizoda podkasta “Akcija” je dostupna na linku u opisu profila!

#me4eu @evropska_kuca @cedem__ @ministarstvojavneuprave
Srećan Dan državnosti! ✊🏼🇲🇪
Pamtimo genocid u Srebrenici 1995-2024
⏳✍🏼 Nedavna dešavanja u parlamentu, počev od odlaganja, preko onemogućavanje održavanja premijerskog sata i odgađanje sjednica, do ograničavanja prava opoziciji da inicira kontrolna saslušanja, predstavljaju novu potvrdu neophodnosti usvajanja Zakona o Skupštini. 

 👉🏼 Ovi posljednji primjeri su samo dio nevjerovatnog dvadesetogodišnjeg niza u kojim politička većina razumije parlament kao protočni bojler ili prostor za pravljenje štimunga Vladi, pa nas ne čudi što i ova vlast vješto izbjegava usvajanje ovog važnog zakona. 

 💬 Detaljnije na linku u opisu profila.
Follow us on Instagram

Be part:

What motivates you for action?
Call out for all citizens to take action and contribute creating a better and fairer society.

Raskrinkavanje.me is a CDTs platform with primary goals to combat media manipulation, increasing the quality of media content, readers' media literacy and respect for professional standards on the media scene.


Vist the site